“Het Safe by Choice programma is leuk, leerzaam en confronterend, zelfs voor een veiligheidsexpert zoals ik”

–Maikel Vennix, onafhankelijk SHEQ consultant–

Safe by Choice

Bij iedereen in de organisatie creëren van de overtuiging om de veiligheidsprocedures te willen volgen en om pro-actief bij te willen dragen aan een cultuur van veiligheid.

Veiligheid is geen Toeval. Het is een Keuze.

Veiligheid is geen Toeval. Het is een Keuze.

Safe by Choice is de verzamelnaam van al onze veiligheidsinitiatieven gericht op mindset, gedrag en cultuur. Daarbij richten wij ons op precies die schakel die vaak vergeten of verwaarloosd wordt: de overtuiging bij medewerkers en leidinggevenden om veiligheid altijd op de eerste plek te willen zetten. Niet alleen wanneer het uitkomt, ook wanneer de risico’s klein lijken, en zeker ook wanneer een deadline nadert. Welke keuzes en welke gedragingen horen bij die overtuiging? Safe by Choice is niet ontwikkeld om bestaande (technische) veiligheidsprogramma’s te vervangen, maar helpt juist om deze meer grip te geven. Het programma bouwt aan een veiligheidscultuur waarbij de mindset is: nul incidenten.

Programma’s van 1 uur tot meerjarige cultuurtrajecten

We hebben een breed scala aan experiential learning activiteiten beschikbaar om organisaties te helpen bewustzijn te creëren, mindset en gedrag te veranderen, en een veiligheidscultuur te bouwen. Waarom experiential learning, oftewel leren door te doen? Omdat dat de meest effectieve methode is om gedrag te veranderen, van de werkvloer tot aan senior management. Mensen leren nou eenmaal het beste van hun eigen ervaringen. En omdat plezier en interactie verdubbelaars zijn van leereffecten zorgen we er voor dat onze activiteiten enorm leuk zijn om te doen.

 Hoe pakken wij een cultuurverandertraject aan? Lees het in de brochure!

sbc-brochure-pag01

Het succes van onze Safe by Choice-initiatieven is niet onopgemerkt gebleven! 30 november 2017 mochten we onze opwachting al maken op het HSE Jaarcongres met een tweetal workshops rondom mindset, gedrag en cultuur. Ook in 2018 zijn wij gevraagd onze expertise te delen, ditmaal op de Safety&Health@Work-beurs in Ahoy Rotterdam. We hebben daar op woensdag 11 april een indrukwekkende workshop getiteld “Safety First?! Yeah Right!” verzorgd.

 

Meer lezen over onze ervaring met Safe by Choice? Hier vind je een compleet uitgelichte praktijkcase

Share This