Safety

Safe by Choice

Safe by Choice is de verzamelnaam van al onze veiligheidsinitiatieven gericht op mindset, gedrag en cultuur, zowel in een live trainingssetting als een online omgeving die we virtual learning noemen. Bij al onze initiatieven, live en virtueel, richten wij ons op nadrukkelijk op de schakel die vaak vergeten of verwaarloosd wordt: de overtuiging bij medewerkers en leidinggevenden om veiligheid altijd op de eerste plek te willen zetten. Niet alleen wanneer het uitkomt, ook wanneer de risico’s klein lijken, en zeker ook wanneer een deadline nadert. Welke keuzes en welke gedragingen horen bij die overtuiging? Safe by Choice is niet ontwikkeld om bestaande (technische) veiligheidsprogramma’s te vervangen, maar helpt juist om deze meer grip te geven. Het programma heeft een krachtige focus op bewustwording en gedrag, en bouwt aan een veiligheidscultuur waarbij de mindset is: nul incidenten.

Doe de (online) Safety Discovery!

Programma’s van een uur tot meerjarige cultuurtrajecten

 

We hebben een breed scala aan experiential learning activiteiten zowel live als online beschikbaar om organisaties te helpen bewustzijn te creëren, mindset en gedrag te veranderen, en een veiligheidscultuur te bouwen. Waarom experiential learning, oftewel leren door te doen? Omdat dat de meest effectieve methode is om gedrag te veranderen, van de werkvloer tot aan senior management. Mensen leren nou eenmaal het beste van hun eigen ervaringen. En omdat plezier en interactie verdubbelaars zijn van leereffecten zorgen we er voor dat onze activiteiten enorm leuk zijn om te doen.

 

Meer weten over Safe by Choice

Klik hieronder om informatie te ontvangen via de mail of bel naar 076 503 07 11

Live workshops en trainingen

Onze experiential learning expertise stelt ons in staat impactvolle interactieve programma’s in te zetten om de uw organisatie beoogde leerdoelen en gewenste gedragsverandering te realiseren. We kunnen daarbij putten uit een breed portfolio aan activiteiten en deze maatwerk afstemmen op uw organisatie, of nieuwe activiteiten op maat ontwikkelen. Al onze programma’s kenmerken zich door een hoog doe-gehalte, plezier, en een hoop vallende kwartjes en aha-momenten bij de deelnemers. We laten deelnemers zelf ervaren, ontdekken en relflecteren op hun handelen, in tegenstelling tot ze onderwijzen. Dat heeft als resultaat dat inzichten veel krachtiger zijn, langer worden onthouden en de kans dat er op geacteerd wordt op de werkvloer veel hoger, zeker met de juiste borging die wij kunnen ondersteunen.

 

blank
blank

Virtueel gefaciliteerde modules

Alle virtuele Safe by Choice modules combineren de dynamiek van een live training met de flexibiliteit en toegankelijkheid van online levering. Net als bij onze live trainingen passen we ook in onze virtuele modules experiential learning toe. Dat betekent dat we deelnemers door middel van gefaciliteerde activiteiten een leuke en waardevolle leerervaring bieden waarbij ze van het begin tot het eind actief bezig zijn en zelf inzichten op doen. We maken daarbij gebruik van Zoom en het learning platform Howspace. Afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft met de virtuele workshop of training kunnen we groepen van 5 tot 1000 deelnemers bedienen.

Voorwerk

Op basis van de inhoud van de gekozen virtuele module kan het zijn dat we de deelnemers enig voorwerk laten doen. Dat kan een korte e-instructie zijn om de tools die ze tijdens de modules moeten gebruiken te leren kennen, of een inhoudelijke voorbereiding.

Deze bedrijven gingen u voor:

Meer weten over onze Safe by Choice mogelijkheden?

Het begint allemaal met een gesprek!

blank

Safe by choice

Uw organisatie heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Er is een stringent veiligheidsbeleid, er zijn tal van veiligheidsprocedures, veiligheidstrainingen, goede persoonlijke beschermingsmiddelen en gedetailleerde metrics. Ondanks dat alles nemen werknemers nog risico’s, gebeuren er nog incidenten en zijn er teveel bijna-ongevallen en gevaarlijke situaties.

Natuurlijk is de specifieke situatie in uw organisatie leidend voor hoe we een verandertraject op het gebied van arbeidsveiligheid in zouden richten, maar deze brochure geeft u een idee over hoe zo’n traject er uit kan zien.

Safe by Choice is niet ontwikkeld om bestaande (technische) veiligheidsprogramma’s te vervangen, maar helpt juist om deze meer grip te geven.

Volg de actuele ontwikkelingen over training, opleiding en gedragsverandering en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in jouw mailbox.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.