“Het Safe by Choice programma is leuk, leerzaam en confronterend, zelfs voor een veiligheidsexpert zoals ik”

–Maikel Vennix, onafhankelijk SHEQ consultant–

Safe by Choice

Bij iedereen in de organisatie creëren van de overtuiging om de veiligheidsprocedures te willen volgen en om pro-actief bij te willen dragen aan een cultuur van veiligheid.

Veiligheid is geen Toeval. Het is een Keuze.

Veiligheid is geen Toeval. Het is een Keuze.

Safe by Choice is de verzamelnaam van al onze veiligheidsinitiatieven gericht op mindset, gedrag en cultuur. Daarbij richten wij ons op precies die schakel die vaak vergeten of verwaarloosd wordt: de overtuiging bij medewerkers en leidinggevenden om veiligheid altijd op de eerste plek te willen zetten. Niet alleen wanneer het uitkomt, ook wanneer de risico’s klein lijken, en zeker ook wanneer een deadline nadert. Welke keuzes en welke gedragingen horen bij die overtuiging? Safe by Choice is niet ontwikkeld om bestaande (technische) veiligheidsprogramma’s te vervangen, maar helpt juist om deze meer grip te geven. Het programma bouwt aan een veiligheidscultuur waarbij de mindset is: nul incidenten.

Programma’s van 1 uur tot meerjarige cultuurtrajecten

We hebben een breed scala aan experiential learning activiteiten beschikbaar om organisaties te helpen bewustzijn te creëren, mindset en gedrag te veranderen, en een veiligheidscultuur te bouwen. Waarom experiential learning, oftewel leren door te doen? Omdat dat de meest effectieve methode is om gedrag te veranderen, van de werkvloer tot aan senior management. Mensen leren nou eenmaal het beste van hun eigen ervaringen. En omdat plezier en interactie verdubbelaars zijn van leereffecten zorgen we er voor dat onze activiteiten enorm leuk zijn om te doen.

 Hoe pakken wij een cultuurverandertraject aan? Lees het in de brochure!

sbc-brochure-pag01

 

Kennismakingssessie

 

Naar aanleiding van het succes van Safe by Choice bij onze opdrachtgevers, maar ook door onze workshops op verscheidene safety congressen krijgen we de laatste tijd steeds meer vragen over hoe we organisaties helpen een sterke veiligheidscultuur te bouwen. Natuurlijk beantwoorden we graag al die vragen. Maar nog liever laten we je zelf ervaren wat de kracht van Safe by Choice is. In 2018 hebben we daartoe al een Safe by Choice-kennismakingssessie georganiseerd, en bij voldoende interesse zouden we dat  best willen herhalen. Vandaar dat we hier de animo inventariseren! Klik hier om je interesse door te geven. Het verplicht je tot niets. Bij voldoende animo nodigen we je dan uit en kun je alsnog beslissen of je je aan wilt melden.

AF EN TOE INTERESSANTE ARTIKELEN OVER SAFETY ONTVANGEN?

MELD JE AAN VOOR ONZE MAILINGLIJST.

Share This