What a showcase!

Op 17 maart jl. organiseerden we een kennismakingssessie Experiential Learning. We merkten namelijk dat binnen veel organisaties nog onduidelijkheid bestaat over deze vooruitstrevende trainingsmethodiek en dat HR- en L&D professionals er nog weinig ervaring mee hebben. En hoe kan je nou het best écht begrijpen hoe iets werkt en wat de waarde er van is?

Juist, door het zelf te ervaren! In het tijdsbestek van een dagdeel lieten we de deelnemers onze business game “Gold of the Desert Kings” doen. Business games winnen enorm aan populariteit als employee development- en gedragsverandertool door het leuke en inspirerende karakter.

In een business game leren mensen door zelf te doen en ontdekken in tegenstelling tot onderwezen te worden. Dat heeft als gevolg dat de retentie veel hoger is dan traditionele manieren van trainen, en dat er een intrinsieke motivatie ontstaat tot transfer naar de werkplek.

 

Enkele reacties van deelnemers aan de kennismakingssessie:

  • Het is een interessante manier van trainen die gedragsverandering creëert.
  • Mooie gelaagdheid van de game, en zeer goede toepasbaarheid in de praktijk!
  • Heel geschikt als eye opener
  • Een zeer interessant gereedschap voor iedere L&D professional

Bovenstaande is misschien een beetje mosterd na de maaltijd, je hebt ‘m immers gemist… Maar, we hebben goed nieuws! Door het enthousiasme van de deelnemers over de kennismakingssessie, en door de geluiden van geïnteresseerden die 17 maart verhinderd waren, hebben we besloten in juni nogmaals een kennismakingssessie te organiseren. Zodra de datum, het tijdstip en de locatie bekend zijn zullen we daar in onze nieuwsbrief natuurlijk over communiceren.

Wanneer is de kennismakingssessie interessant voor je?

Als je :

  • verantwoordelijk bent voor de invulling van employee development trajecten
  • externe trainingen inkoopt
  • binnen jouw organisatie een focus op mindset, gedrag en cultuur hebt
  • verandertrajecten optuigt
  • soft skill trainingen inkoopt
  • vanuit je werkgebied persoonlijk geïnteresseerd bent

Geschreven door Tako Hulsman

Tako Hulsman is master facilitator bij Eagle’s Flight Benelux en helpt organisaties met het realiseren van veranderingen in mindset, gedrag en cultuur. Experiential Learning is de trainingsmethodiek die hij daarbij toepast, want mensen leren nou eenmaal het beste van hun eigen ervaringen, dus door te doen.

Inschrijven nieuwsbrief

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.