Bouwen aan een team: 2. Bepaal een gemeenschappelijke missie

Vraag jezelf eens af, wat zou jou voldoening geven in je werk? Wanneer jij en je team wat bereiken, zouden jullie succesvol en trots zijn op datgene dat jullie bereikt hebben? En stel vervolgens die vraag ook eens aan de mensen in je team. Hoe zou het er uit zien als jullie als team succesvol zijn in wat jullie doen en dat ook nog eens met veel plezier voor elkaar zouden krijgen? En hoe zou dat de bedrijfsbelangen dienen? Als je een antwoord vindt op deze vragen, destilleer er een missie uit en zorg dan dat je er ook echt werk van gaat maken met elkaar, want succes komt niet vanzelf.

Het bepalen van een gemeenschappelijke missie is één van de vijf onoverkomelijke aspecten bij het bouwen aan een team. Want samenwerken zonder dat je voor ogen hebt wat je wilt bereiken is als lopen in de woestijn zonder kompas.

Missie

Maar waarom nou eerst een missie bepalen en benoemen, en niet gewoon teamdoelen stellen? Omdat een missie betekenis geeft aan wat jullie doen, het zoekt verbinding met de motivatie van mensen. Doelstellingen daarentegen zijn ‘slechts’ de ijkpunten om te bepalen hoe ver jullie gevorderd zijn. In een klantenserviceomgeving zou een voorbeeld van zo’n missie kunnen zijn: “Wij overtreffen de verwachtingen van elke klant”. Voor een bouwcombinatie (opdrachtgever, architecten, voorbereiders, en bouwers) die een ziekenhuis moet bouwen zou zo’n missie tweeledig kunnen zijn: 1) wij werken als een team van teams, en 2) wij realiseren een ziekenhuis waar we over 10 jaar nog steeds trots op zijn!

Doelstellingen

Alle inspanningen die het team levert moeten bijdragen aan de verwezenlijking van de gemeenschappelijke missie. Vanuit die gemeenschappelijke missie probeer je doelstellingen te formuleren. Sommige doelstellingen zijn niet voor discussie vatbaar, die zijn nou eenmaal opgelegd door bestaande SLA’s, of vanuit de organisatie. HOE je werkt om die doelstellingen te bereiken is echter iets waar je wel invloed op hebt, dus focus daar dan op. Misschien kan je ze zelfs wel overtreffen! Andere doelstellingen kun je wel zelf stellen, dus doe dat gezamenlijk als een team. Doelen dienen ten alle tijden specifiek, meetbaar, haalbaar, goed met elkaar gecommuniceerd en overeengekomen te zijn.


Wil je een goede kick-off om aan de slag te gaan met je team? Een bestaand team nieuw leven in blazen, of een nieuw team met de neuzen dezelfde kant op krijgen? Dan is onze Business Game Promises, Promises! misschien wel het ideale startpunt voor je!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw naam*
Uw e-mail*
Onderwerp*

Uw bericht
Velden met een * zijn verplicht

Share This