Leading Change

Leading in Transitional Times

Er wordt wel eens gezegd dat mensen tegen verandering op zien. Dat is niet zo, ze zien op tegen de chaos en onzekerheid die er vaak mee gepaard gaat. Organisaties bestaan tegenwoordig uit een unieke mix van generaties, die allemaal hunkeren naar effectief geleide verandering. De wereld beweegt zich in een razend tempo en wat het medewerkers tegenwoordig niet aankunnen, is onzekerheid, slecht leiderschap en een gebrek aan betekenis of doel. Leidinggevenden in organisaties zouden zich  volledig verantwoordelijk moeten voelen voor het niet alleen managen van veranderingen, maar ook voor het begeleiden van hun werknemers door dat proces. Helaas is dit een vaardigheid die buiten het pallet van mening leidinggevende valt, aangezien het iets totaal anders is dan leidinggeven aan de dagelijkse operatie. Bij leidinggevenden die dit wel kunnen en doen, zie je dat medewerkers zich proactief inzetten, ontvankelijker zijn voor feedback, en hun activiteiten in de context van het grotere plaatje zien.

“Ik zou Eagle’s Flight aanbevelen aan elke organisatie die op zoek is naar effectieve manieren om vaardigheden te ontwikkelen of nieuw gedrag aan te leren.”

Dawn Johnson,  Senior Vice President, Swiss Reinsurance Company

 

Een complete mentaliteitsverandering

 

Verandering is veel menselijker dan de meesten denken. Aan de oorsprong van veranderingen staan de emoties en overtuigingen van medewerkers. Daarom is het verandermanagement programma, Leading Change, meer dan alleen kennisoverdracht. Het is een complete mentaliteitsverandering. In de cursus verwerven leidinggevenden de benodigde kennis en perspectieven om medewerkers te leiden met een duidelijke visie, aanpassingsvermogen en de motivatie die ze nodig hebben zodat zij succesvol kunnen zijn in tijden van verandering.

 

Wat uw leidinggevenden zullen leren

Leidinggevenden gaan de volgende dag weer aan het werk met het vermogen, de tools en het vertrouwen om:

  • individuele emoties op één lijn te krijgen met de visie van de gewenste verandering
  • verwachtingen te managen en duidelijkheid te creëren over hoe de verandering individuele en teamrollen zal beïnvloeden
  • het succes van het veranderingsinitiatief te optimaliseren door tijdige, relevante en effectieve communicatie
  • veranderingen op macro- en microniveau te leiden, evalueren en beheren
  • mijlpalen, metingen en successen te gebruiken om de energie te behouden
  • kritisch te blijven en creatief te zijn bij het oplossen van problemen in het spanningsveld van prioriteiten
blank

Programma details:

  • 3-modules in virtueel format of 1 dag ‘live’ training
  • 5-50 deelnemers
  • geschikt als training voor leiders van alle niveaus
  • Versterking en retentieopties na afloop beschikbaar om de impact van de training te maximaliseren

Wilt u meer weten?

Het begint allemaal met een gesprek!