Veiligheid op de werkvloer

“Het gaat bij Eagle’s Flight om meer dan het verzorgen van trainingen. Het is onze passie om mensen te inspireren, ze te motiveren tot verandering van gedrag en ze zo te helpen hun volle potentieel te benutten.”

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang voor bedrijven die in een risicovolle omgeving actief zijn. Het creëren van een veiligheidsbewustzijn bij uw werknemers zorgt ervoor dat zij minder (onnodige) risico’s nemen en draagt in hoge mate bij aan het ontstaan van een betere veiligheidscultuur binnen uw organisatie. Bij Eagle’s Flight kunnen u en uw medewerkers een veiligheidstraining volgen die bij uw medewerkers leidt tot de overtuiging om veiligheid altijd als belangrijkste uitgangspunt te hanteren op de werkvloer.

Veiligheid op de werkvloer is een keuze

Dat is waar wij bij Eagle’s Flight van overtuigd zijn. Veel bedrijven nemen echt wel maatregelen om hun medewerkers veilig te houden, bijvoorbeeld door er een streng veiligheidsbeleid op na te houden, medewerkers op een BHV- of soortgelijke veiligheidscursus te sturen en door goede veiligheidsmiddelen aan te schaffen. En toch gebeurt het dan nog te vaak dat er onveilig gewerkt wordt. Dat heeft te maken met de heersende veiligheidscultuur op de werkvloer. Veel werknemers blijven van mening dat de veiligheid door dergelijke maatregelen al genoeg gewaarborgd is en beseffen zich nauwelijks wat de gevolgen kunnen zijn van de risico’s die zij nemen. De veiligheidscursus van Eagle’s Flight is er dan ook niet op gericht om bestaande veiligheidsmaatregelen te vervangen, maar juist om het effect hiervan te versterken. Onze veiligheidstraining richt zich op het creëren van de overtuiging bij uw medewerkers dat veiligheid het allerbelangrijkste is en dit veiligheidsbewustzijn zal uw bedrijf ten goede komen.

De succesfactoren van de veiligheidstraining van Eagle’s Flight

De veiligheidscursus van Eagle’s Flight heeft al bij vele bedrijven, met name in de gas & petroleum- en de farmaceutische industrie, de veiligheidscultuur op de rit gezet. Dat komt door onze vier succesfactoren:

  • Discovery process, om het veiligheidsbewustzijn bij uw medewerkers te vergroten moeten wij eerst weten hoe uw bedrijf in elkaar steekt en welke risico’s er weggenomen moeten worden;
  • Maatwerk, nadat we een goed beeld hebben van uw organisatie gaan wij aan de slag met het schrijven van de content voor de veiligheidstraining. Doordat wij dit op basis van de cultuur van uw bedrijf doen, kan de informatie makkelijk door alle medewerkers worden opgenomen;
  • Overtuiging creëren, hiervoor houden wij een ‘Ownership day’, waarin er toewijding onder het personeel wordt gecreëerd en zij leren om verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheidscultuur op de werkvloer;
  • De rol van leidinggevenden, dit is een extra trainingsdag voor leidinggevenden. Tijdens deze trainingsdag leren zij hoe zij zich gedragen in het spanningsveld tussen veiligheid en de behoefte om de productie zo hoog mogelijk te maken.

Zet de eerste stap tot het creëren van een veiligheidsbewustzijn onder uw werknemers

Als ondernemer heeft u nu de kans tot het creëren van een veiligere werkomgeving. Grijp deze kans aan en bel ons om een veiligheidscursus in te plannen. Hiervoor kunt ons bereiken op telefoonnummer 076-5030711.

Bel mij terug

Wereldleider experiential learning

trainingen die inspireren

25+ jaar ervaring

Z

Fortune500 geschikt

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw naam*
Uw e-mail*
Onderwerp*

Uw bericht
Velden met een * zijn verplicht

Share This