Referentie Safe by Choice

Ik heb als SHEQ consultant al diverse cultuurprogramma’s gezien en vooral ook zien falen. Aanvankelijk had ik dus ook mijn twijfels bij Safe by Choice. Vooral ook over de vraag of dit “niet weer het zoveelste programma” zou zijn. Zeker als het gaat om het volhouden van het programma richting blijvend resultaat en het betrokken krijgen EN houden van iedereen in de organisatie heb ik veel programma’s het af zien laten weten.
 
Safe by Choice heeft me daarin positief verrast. De combinatie van opzet en inhoud maken het verschil. Als ook de experiential learning methodiek van de trainingen; zelf ervaren in plaats van het verteld krijgen. Het zelf ervaren maakt dat de stof aan komt en deelnemers ook echt in hun hart raakt. De trainingen waren leuk, leerzaam en confronterend, zelfs voor een veiligheidsexpert zoals ik.
 
Vanuit de in de trainingen ontstane bewustwording en overtuiging dat “dingen niet mogen gebeuren, die wij onder controle kunnen hebben”, wordt er door een uitgebreid vervolgprogramma invulling gegeven aan de verdere borging. Door o.a. discussiekaarten en een digitaal ondersteuningsplatform worden zowel leidinggevenden als medewerkers “gedwongen” eigenaarschap voor hun rol te pakken in het realiseren van de gewenste cultuurverandering bij zichzelf en elkaar. Zeker voor productiebedrijven is deze prikkel continu nodig om veiligheid (en het eigen gedrag) mee te blijven nemen in alles wat er gebeurt om niet terug te vallen in “production first”.
 
Ik zie door Safe by Choice veel positieve zaken om me heen gebeuren. Mensen zijn bewuster bezig met veiligheid. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen. Collega’s spreken elkaar aan op onveilig gedrag vanuit de motivatie om elkaar niets te laten overkomen. Het aantal meldingen over onveilige situaties is omhoog gegaan. Ze worden besproken en opgelost voordat er iets kan gebeuren. Het lijkt wel of er met nieuwe ogen wordt gekeken en blinde vlekken wegvallen. Dat het werkt is ook terug te zien in de veiligheidsmetrics.
 
Ik zou Safe by Choice met name aanbevelen aan organisaties die al heel ver zijn met hun papieren veiligheid (procedures, instructies, managementsystemen) maar de stap niet kunnen maken richting het “doen” van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan energiebedrijven, nutsbedrijven en bepaalde productiebedrijven (bijv. In de food). Ik denk dat voor een programma als dit, een bedrijf een zekere basis nodig heeft in de techniek (goede apparatuur) en aan de systeemkant (procedures, programma’s), maar vooral ook de ambitie moet hebben om de volgende stap te zetten.

 


Maikel Vennix, onafhankelijk SHEQ consultant

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw naam*
Uw e-mail*
Onderwerp*

Uw bericht
Velden met een * zijn verplicht