Business Games als tool voor gedragsverandering in safety

Business Games als tool voor gedragsverandering in safety

door | Business games, Safety

Als je ons een beetje volgt, dan heb je vast onze artikelen over veiligheid op de werkvloer voorbij zien komen. Je zou bijna denken dat we Veiligheidskundigen zijn. Niets is echter minder waar. Aparte uitspraak voor een club die op dit moment een safety cultuurverandertraject invult voor één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, we weten het.

Waar we verstand van hebben, is gedragsverandering in organisaties . En dat is universeel, voor welk resultaatgebied dan ook. We weten als geen ander welke methodieken werken als het gaat om het aanwakkeren van intrinsieke motivatie. En laat die intrinsieke motivatie nou net de belangrijkste bron zijn van waaruit duurzame gedragsverandering tot stand komt. Mensen veranderen hun gedrag pas als ze willen veranderen. En willen veranderen doen ze pas als ze bewust zijn van hun huidige gedrag, en overtuigd raken van de positieve effecten van ander gedrag. Niet alleen in hun hoofd, maar juist ook in hun hart. Daar hebben we bij Eagle’s Flight al meer dan 27 jaar ervaring mee.

 

Change doesn’t come by Chance, but by Choice

Business Games voor safety

Wat we vaak inzetten bij opdrachtgevers zijn onze thematische business games. Mensen leren nu eenmaal het beste en snelst van hun eigen ervaringen, dus door te doen. En als je er voor zorgt dat die ervaring ook nog eens erg leuk is kun je ze echt raken, onthouden ze het geleerde beter en zijn ze eerder geneigd er ook echt iets mee te doen in de praktijk. We verzorgen thematische business games gericht op gedragsverandering in een scala aan resultaatgebieden. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement, resultaatgericht werken, sales, samenwerking, customer centricity, leiderschap en dus ook safety!

Jungle Fire

Zo hebben we voor een klant binnen een Safe by Choice traject een speciale maatwerk versie van de thematische business game Jungle Fire ingezet. Medewerkers én leidinggevenden namen in teams deel aan dit uitdagende avontuur. Ze kregen de opdracht om zoveel mogelijk diamanten te verzamelen in het hart van de Amazone Jungle. Ze hebben daarbij o.a. te maken met strakke deadlines, verplichtingen, procedures, en in potentie gevaarlijke situaties. Al doende ontdekken ze een aantal belangrijke lessen die hun intrinsieke motivatie aanwakkert om gedrag te vertonen dat in lijn ligt met:

  • Het belang van het ALTIJD volgen van de veiligheidsprocedures
  • “First know, then do” – niet: “do, then fix”
  • Laat een teamgenoot nooit falen (m.a.w. laat een teamgenoot nooit gewond raken)
  • Elke keuze heeft consequenties, maak de juiste!

 

Thematische Business games zijn een vorm van Experiential Learning. Als wereldleider in Experiential Learning helpt Eagle’s Flight al 27 jaar organisaties met gedragsverandering. Naast Jungle Fire hebben we meerdere business games die geschikt zijn voor gedragsverandering in safety en verzorgen we complete cultuurtrajecten onder de titel Safe by Choice.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of er meer over wilt horen.

Geschreven door Tako Hulsman

Tako Hulsman is master facilitator bij Eagle’s Flight Benelux en helpt organisaties met het realiseren van veranderingen in mindset, gedrag en cultuur. Experiential Learning is de trainingsmethodiek die hij daarbij toepast, want mensen leren nou eenmaal het beste van hun eigen ervaringen, dus door te doen.

Inschrijven nieuwsbrief

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.