Bouwen aan een team – 5. Zorg voor continue groei –

Het zorgen voor continue groei is één van de vijf onoverkomelijke aspecten bij het bouwen aan een team.

Stilstand is achteruitgang

Een team is geen goed team als het niet groeit. In de hedendaagse maatschappij is een bepaalde mate van continue verbetering (groei) nodig om de snelheid van veranderingen bij te houden. Elke maand worden er wel nieuwe technologieën aangekondigd. Nog frequenter worden er nieuwe productietechnieken ontdekt. Nieuwe woorden ontstaan bij elke trend. En wat we over onszelf leren over onze gezondheid, onze vermogens en onze drijfveren, wordt de volgende dag alweer ter discussie gesteld. Ook elk team, in welke bedrijfstak dan ook, wordt continu uitgedaagd om te gaan met veranderingen. Feit is dat een succesvol team alleen succesvol kan blijven (of liever nog: alleen nóg succesvoller kan worden) door zichzelf continu te verbeteren. De groei van de verbetering dient groter te zijn aan de groei van de veranderingen waar het team mee te maken krijgt. Stilstand is dan ook achteruitgang.

Hoe zorg je ervoor dat een team zichzelf continu verbetert?

Simpel: zet het op de agenda. Het is goed om als team frequent te evalueren op de eigen effectiviteit en daar verbetermogelijkheden uit te destilleren. Dit artikel gaat dan wel over het vijfde onoverkomelijke aspect bij het bouwen aan een effectief team, maar eigenlijk kun je dit aspect zien als de motor in een vicieuze cirkel met de andere aspecten. Het bouwen aan een team is een continue bezigheid met -als jullie het goed doen- ‘succes’ als resultaat.

 

  • Na elk project of elke taak die uitgevoerd is zou je kunnen reflecteren op de leidende mindset die bepalend was; hebben jullie een ons-focus kunnen hanteren en op basis daarvan gehandeld?
  • Welke doelen hebben jullie gesteld, en lagen die in lijn met de gemeenschappelijke missie? Zijn die doelen behaald en waarom wel of waarom niet?
  • Hoe hebben jullie met elkaar samengewerkt? Lag dat in lijn met de teamcultuur die jullie voor ogen hebben en waar liggen er nog kansen voor verbetering?
  • Hoe zit het met de rolverdeling, vakinhoudelijk zowel als de teamrollen ? Zijn die optimaal ingezet op basis van de kwaliteiten van ieder teamlid?

Persoonlijke ontwikkeling

Als het gaat om het continue verbeteren van je team, kijk dan ook goed naar de verlangen en wensen van elk teamlid. Elk individu zal ook wensen en verlangens hebben ten aanzien van zijn eigen ontwikkeling. Sta daar voor open, onderzoek deze, en geef daar gehoor aan. Op inhoudelijk gebied (;kennis) maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Inhoudelijk; Laat teamleden bijvoorbeeld eens een dagje meelopen met elkaar als zij een geheel andere rol of taak hebben binnen het team. Of overweeg om als dat mogelijk is eens in de zoveel tijd taken/rollen te rouleren. Het kweekt onderling begrip en betrokkenheid en een frisse blik kan wel eens hele creatieve verbeterideeën opleveren. Daarnaast zullen vakinhoudelijke cursussen en/of opleidingen de kennis en kunde in jouw team op peil houden.

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling kun je bijvoorbeeld denken aan workshops of cursussen op het gebied van leiderschap, conflicthantering, teamrollen, teamontwikkeling, etc. De inzichten en vaardigheden die teamleden hier opdoen dragen enorm bij aan een evoluerende teamcultuur. Als er geen persoonlijke groei in je teamleden zit, dan zullen er gaandeweg irritaties kunnen ontstaan naar elkaar. We kunnen vaak elkaars onvolkomenheden best accepteren, als we maar zien dat diegene er bewust van is, en aan werkt.

Succes met het bouwen aan jouw team!


Wil je een goede kick-off om aan de slag te gaan met je team? Een bestaand team nieuw leven in blazen, of een nieuw team met de neuzen dezelfde kant op krijgen? Dan is onze Business Game Promises, Promises! misschien wel het ideale startpunt voor je!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Uw naam*
Uw e-mail*
Onderwerp*

Uw bericht
Velden met een * zijn verplicht

Share This